Kasko Poliçesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
2 yıl 26 gün 4 sa 30 dk önce yayınlandı.


Hiç beklemediğimiz anlarda beklemediğimiz durumlarla karşılaşmak her an her yerde mümkün. Dünyada en yüksek kaza oranlarına sahip olan kara yolu ulaşımı ise kendimizi en güvende hissetmek istediğimiz yerlerden biri.



Hasarlı araç, pert araç, çalıntı araç gibi kavramlarla henüz tanışmamış olabilirsiniz. Başınıza gelmesini hiç istemeyeceğimiz tüm bu olumsuzlukları en az hasarla atlatabilmek içinse kasko oldukça önemli. Çünkü her gün trafikte ya da park halindeyken çarpma, çarpışma, hırsızlık ya da yangın gibi durumlarla karşı karşıya kalabiliyoruz.

Bu nedenle aracınıza kasko yaptırırken ince eleyip sık dokumak gerekiyor.

Peki, kasko poliçesi seçerken dikkat edilmesi gerekenler neler? Sizler için derledik…

 

Fiyata Takılı Kalmayın!

Bir ürün ya da hizmet satın alırken elbette önceliğimiz her zaman fiyat oluyor. Poliçenizin fiyatından ziyade neleri kapsadığı bu noktada çok daha önemli. Kapsamı geniş olmayan kasko paketleri cebinizi en az zorlayacak kasko paketleri olsalar da, olası çarpma, çarpışma, çalınma gibi durumlarda ya da aracınız ağır hasar aldığında size daha az destek sağlayacaklardır.

Olası bir kaza durumunda kaybedeceğiniz bedeli düşünmek bu noktada size yardımcı olabilir. Unutmayın, önceliğiniz fiyat değil, kapsam olacak!


Yetkili Servis Ağı ve Yedek Parça Tercihlerini Gözden Geçirin!

Kasko yaptıracağınız sigorta şirketini seçerken, ilgili sigorta şirketinin Türkiye genelinde geniş kapsamlı ve alanında uzman yetkili servis ağına sahip olması gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.

Şehir içi ve şehir dışında başınıza gelebilecek olumsuz durumlarda ya da sonrasında hasar tespiti ve onarımı için bu ağın yeterliliği problem yaşamamanız adına dikkat etmeniz gerekenlerden biri. Kaza sonrası tekrar trafiğe çıkmadan önce hasarlı aracınızın tüm bakım ve onarım işlemleri ilgili sigorta şirketinin yetkili servislerinde uzman kişilerce yapılmalı.

Bunun yanı sıra yedek parça ile ilgili orijinal ya da yan sanayi ürünlerinin hangi durumlarda kullanılacağı bilgisi de poliçelerde yer alıyor. Bunları da detaylı bir şekilde incelemenizde fayda var.


Sigorta Şirketlerinin Müşteri Memnuniyetlerini İyi Değerlendirin!

Her firmanın müşterilerine sunduğu hizmet anlayışı birbirinden farklıdır. İlgili sigorta şirketinin müşteri memnuniyetlerini değerlendirmek ve müşteri hizmetleri kalitesini araştırmak karar aşamasında önemli bir kriterdir.

Otomobiliniz ağır hasar aldığında, hurda araç kategorisine ayrıldığında ya da olası bir yanma, çalınma durumunda bir de sigorta şirketi ile uğraşmanız süreci çıkmaza sürükleyebilir.

Şirketin size ve isteklerinize karşı tutumu, ulaşılabilirliği ve iletişim politikası olumsuz bir durum yaşamanız halinde işinizi kolaylaştıracak nitelikte olmalıdır.


Ödemelerinizi Geciktirmeyin!

Poliçe ücretinin son ödeme tarihini 15 gün geçirmeniz durumunda çoğu sigorta şirketi poliçenizi iptal eder. Bu nedenle kaskodan her daim yararlanabilmek ve doğabilecek risklere karşı güvence altında kalabilmek için ödemelerinizi mutlaka zamanında yapmayı unutmayın!


İkame Araç Teminatı Cazip Bir Teklif!

Aracınız bozulduğunda ya da ağır hasarlı bir kaza atlattığınızda, aracın serviste olduğu süre boyunca kullanabileceğiniz, aracınızla aynı segmentte yedek araç güvencesi sunan bir kasko şirketi, gündelik yaşamınızın aksamamasını sağlar.

Özellikle aracına her daim ihtiyaç duyan sürücüler için ikame araç teminatı oldukça cazip bir tekliftir.


7 Gün 24 Saat Yol Yardımı

Olası bir kaza veya arıza durumunu önceden kestirmek maalesef mümkün olmuyor. Bu nedenle kasko şirketinin; başınıza gelen olumsuz bir durumu, gün ve saat fark etmeksizin çözüme kavuşturabilecek 7/24 hizmet sunan bir yardım merkezinin olması önemli bir ayrıcalıktır.


Farklı Teklifleri Değerlendirin

Kasko poliçenizi seçerken günlük hayatımızdaki diğer tüm konularda olduğu gibi tek bir sonuca bağlı olarak hareket etmemek gerekiyor.

Sigorta şirketleri standart kasko teklifi verirken çoğunlukla birbirlerine benzer teklifler sunarlar. Fakat içerikler tüm şirketlerde değişiklik gösterir. İhtiyacınız olan teminatlara karşılık gelen fiyatları, diğer sigorta firmaları ile karşılaştırmalısınız.

Geldiğiniz bu son aşamada fiyat ve kapsam haricindeki yukarıda bahsettiğimiz diğer unsurları da göz önünde bulundurarak kasko poliçeniz için en doğru kararı vereceğinizi umuyoruz.


Kasko Teklifi Alırken Diğer Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hala kararınızı veremediyseniz, hasarsızlık indirimi, sıfır araç koruması, yanlış akaryakıt kullanımından meydana gelen hasarların karşılanması ya da kaza sonucu yaralanmalardan kaynaklı hastane ve tedavi masraflarının karşılanması ayırt edici poliçe kapsamlarını oluşturabilir.

Ağır Hasar Kayıtlı Araçlara Kasko Yapılır Mı?

Pert Kasko Nedir?

Autogong Hasarlı Araç İhale Platformundan Satın Aldığım Araca Kasko Yaptırabilir Miyim?

 

Autogong’tan araç ihalesi ile aldığınız ağır hasarlı ya da az hasarlı araçların kasko işlemlerinden ise bir sonraki blog yazımızda bahsedeceğiz.

Hasarlı Araç Oto İhale Platformu Autogong Blog'u takip etmeye devam edin!

https://www.autogong.com/

 

 

 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Politika'mızı inceleyebilirsiniz.